ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK
A feketekömény (Nigella sativa) a boglárkafélék (Ranunculaceae) közé tartozó, egyéves, lágyszárú, 30-50 cm magasra növő növény. Elvékonyodó főgyökeréből kevés mellékgyökér ágazik le. A kékes árnyalatú virágok magányosan, a szár vagy az oldalágak csúcsán helyezkednek el. Őshazája valahol Délnyugat-Ázsiában lehetett, de jelenleg a Földközi-tenger környékén elterjedt.
tovább...
A DXN MycoVeggie EU por gondosan válogatott gyógynövények, gombák, zöldségek, gyümölcsök, valamint kínai zöld tea és spirulina keveréke. Alacsony zsírtartalmú, koleszterin-mentes, vízoldható és nem vízoldható rostokban gazdag. Hozzáadott cukrot, tartósítószert, színezéket, más adalékanyagot nem tartalmaz.
A termékben található összetevők közül a legfontosabbak a bolhafű vagy nyálkás útifű (Plantago psyllium) és a zeller (Apium graveolens) termése (magja), a kislevelű eperfa (Morus microphylla) valamint a páfrányfenyő (Ginkgo biloba) levele.
tovább...
A Hericium erinaceus évszázadok óta ismert ízletes és tápláló élelmiszer, valamint megbecsült gyógygomba, melynek termesztése hazánkban is lehetséges.
A gomba kínai neve: majomfej gomba, a kínai kultúrában ez a gomba fejedelmi ételnek számít.
A japán neve: Yamabushi-take a gomba rejtőzködő életmódjára utal, hisz a (főleg buddhista) hegyi remetéket nevezik japánul yamabushi-nak.
A gomba első nyugati említése 1794-ben történt és C.H. Persson nevéhez fűződik.
tovább...
Az RG (Reishi Gano) a spórákat tartalmazó 3 hónapos gombatestből származó gombakivonat.
A modern tudomány bizonyítja a Ganoderma egészségre gyakorolt jótékony hatását.
Fő hatásai: serkenti a vérkeringést, fokozza a sejtek anyagcseréjét, valamint a méregtelenítést, harmonizálja az élettani folyamatokat.
tovább...
GL Ganocelium a Ganoderma Lucidum 18 napos myceliuma (gombafonala). Számos vitaminnal és ásványi anyaggal látja el a szervezetet. Magas szerves germánium-tartalma miatt oxigénraktárnak is nevezik.
A GL fő alkotó részei:
1. poliszaharidok
2. szerves germánium
3. széles spektrumú vitaminforrás
4. összetett ásványianyag-forrás
tovább...